Seminārs par SlowFood mūsu ikdienā, par tā ietekmi uz…

26.augustā Ādažu Brīvā Valdorfa skolā norisinājās LIRA rīkotais seminārs par SlowFood mūsu ikdienā, par tā ietekmi uz bērnu un jauniešu attīstību.

Pasaulē, kurā viss notiek ātrāk un ātrāk, sākot no mobilo sakaru tīkliem un beidzot ar ātrās ēdināšanas pakalpojumiem, “lēna dzīve” ir patiesa mīlestības pret sevi.

Slow Food kustība dzima Itālijā un pēc tam ātri izplatījās starptautiski, lai pēc tam radītu Slow Living, kas radās aptuveni pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados.

Slow Food ir pretēja reakcija uz “ātrās ēdināšanas” fenomenu, kas vairāk vai mazāk izplatījās visā pasaulē no 1800. gadu beigām līdz 1900. gadu sākumam.

“Lēnās” kustības piederīgajiem maltīte ir nozīmīgs satikšanās un līdzāspastāvēšanas brīdis, kuru nepieciešams izdzīvot rāmumā un priekā, prom no ikdienas steigas.

Seminārā pārrunājām:

  • Ja iespējams, izvairīties ēst fasētu pārtiku un mēģināt atrast laiku svaigu un sezonālu ēdienu pagatavošanai;
  • Pievērst uzmanību brīžiem un ikdienas darbībām, koncentrējoties uz to, ko dari;
  • Censties piekopt ilgtspējīgu un ekoloģisku dzīvesveidu, lai pievērstu uzmanību apkārtējai videi;
  • Lēnā dzīve ir saistīta arī ar apģērbu: izvēloties kvalitāti, nevis kvantitāti;
  • Praktizēt apzinātību, meditāciju vai jogu un lasīt grāmatas par personīgo izaugsmi.

Paldies visiem par kopā būšanu! Uz tikšanos turpmākajos, kopīgajos pasākumos.

Lai top!

Sirsnībā,

AlbaLira komanda